FAQ om swimrun

Er det et krav at man svømmer i våddragt?

Ja, det er et krav man svømmer i neoprenvåddragt – temperaturen  i Gudenåen  er normalt højere end i Nørreå,  ofte ligger temperaturen sidst i Juni omkring 16-17 grader.

Skal det være en våddragt med korte ærmer og ben eller kan min normale våddragt bruges?

Du kan lave swimrun i både korte og hele våddragter. Men hvis der er lange løbestrækninger i dit swimrun stævne, kan en heldragt nemt blive for varm.

Det optimale er en swimrun våddragt, der er designet til sporten og derfor har lynlås foran og er designet til at løbe i.

Man kan også starte med, at klippe benene og ærmerne af en almindelig/gammel våddragt.

Hvilke sko skal jeg løbe i?

Du bør vælge en let løbe/trailsko, som ikke er for tunge og hvor vandet hurtigt kan sive ud af efter svømningen.

Hvilke strømper skal jeg løbe i?

Som hovedregel skal du undgå bomuld, da dine sokker ikke skal suge for meget vand. Derudover er strømpevalget meget individuelt – test derfor forskellige strømper i din træning op til stævnet.

Skal man bære svømmehætte?

Alle deltagere får udleveret en svømmehætte til Fladbro Swimrun, som skal benyttes under alle svømmepas af sikkerhedsmæssige årsager, da svømmehætten gør dig synlig i vandet.

Jeg har set mange bruge pullbuoys, hvorfor gør de det?

Dine sko trækker dine ben ned og da de fleste svømmer i tynde våddragter med korte ben, og så kan man mangle neoprenens opdrift. Derfor kan brugen af pullbuoy hjælpe med at holde benene oppe i vandoverfladen. Den vejer heldigvis næsten ingenting, og er derfor ikke et problem på løbet. Du kan finde forskellige modeller lavet kun til swimrun her

Skal man bruge hand paddles?

Nej slet ikke, men hand paddles er tilladte og kan give mere fart, hvis man er erfaren svømmer.  Hand paddles kræver dog en masse tilvænning, hvis skulderskader skal undgås – så husk at starte med en lille størrelse i din træning og arbejd dig gradvist og langsomt op i størrelse.

Jeg har set nogle swimrun teams have en elastik fastgjort til hinanden, er det tilladt?

Det er tilladt og tjener flere formål. For det første kan det holde sammen på teamet i svømningen, og så kan den også bruges til at pace hinanden under løbet. Det er frivilligt om man vil bruge line imellem hinanden – men du skal altid være tæt på din team-makker og der må maksimalt være 10 meter imellem jer, både når I svømmer og når I løber.

Hvor kan jeg skaffe udstyr til swimrun?

Har du spørgsmål til udstyr, så står vi klar hos swimrunshop.com til at hjælpe dig. Du er altid velkommen til at ringe på 31494246 eller sende os en mail admin@swimrunshop.com

TRÆNING TIL SWIMRUN

Swimrun består af open water svømning og trailrun, så man kommer ikke udenom at netop de to ting skal trænes. Hver disciplin kan sagtens trænes hver for sig, og så kan man have et egentligt swimrun træningspas sammen med sin team-makker en gang om ugen gennem sæsonen.

Hvordan træner jeg til swimrun undenfor sæsonen?

Uden for sæsonen må man ty til svømmehallen, når der skal svømmes, mens løbetræningen stadig kan foregå i skoven og hvor man ellers løber. Men swimruntræninger anbefales, så man er klar til sæsonen. Du har mulighed for at teste teamwork og se ruten, på rutefremvisninger vi afholder gennem sommeren – og her er en oplagt mulighed for at få trænet swimrun.

Derudover er det vigtigt med coretræning, da swimrun kræver en del styrke i lår og overarme, mave og ryg.

Hvad med væske og energi under et swimrun?

Da det er meget varmt og tungt at løbe i en våddragt, så er det vigtigt, at få drukket rigeligt med væske før og under et løb eller træning. Til Fladbro Swimrun sørger vi for rigeligt med væskedepoter. Erfaringen fra træning er, at man med fordel kan køre ud på den planlagte rute inden træning og lægge væskedepoter ud. På den møde sikrer man, at man får den fornødne væske uden at skulle bære rundt på det. Medbringer du gels, så husk at bortskaffelse af affald på ruten medfører diskvalifikation – men der vil være affaldsspande i depoterne, så du selvfølge gerne må benytte.

Hvordan kan det være at swimrun sæsonen er længere end openwater sæsonen?

Du får varmen ved at løbe og langt de fleste svømmestræk i en swimrun er ikke længere end at man kan komme igennem dem og så få varmen igen på løbet.

SELVE FLADBRO SWIMRUN

Hvordan finder jeg rundt på ruten?

Ruterne er selvfølgelig helt opmærket. Du skal derfor bare følge de små flag og pile, når du løber.

I vandet vil der være store beachflag, du skal svømme efter.

Er der væskedepoter på ruten?

Ja, der vil være opstillet væskedepoter flere steder på ruten, hvor det vil være muligt at få energidrik, vand, slik, kage og frugt.

Hvor kan jeg se resultaterne?

Du kan finde resultaterne her på siden umiddelbart efter stævnet er afholdt.